انواع روش مختلف بهینه سازی وب سایت

انواع روش مختلف بهینه سازی وب سایت

 

گام نخست برای یک سئوسایت موفق، مشخص بودن استراتژی بازاریابی اینترنتی، مشتریان هدف، بودجه کمپین سئو و مواردی از این دست است که بر اساس آن مجموعه ای از کلمات کلیدی و عبارت هایی که در کسب و کار شما و بین رقبا و همکاران بیشتر مورد جستجو قرار می گیرند، شناسایی و تعیین می شوند، حال می توان بهینه سازی وب سایت را آغاز کرد. به زبان ساده، بهینه سازی بدون داشتن برنامه ریزی و استراتژی صحیح معمولا نتایج خوبی ندارد و گاهی کم کاری و یا حتی استفاده ی بیش از حد از بهینه سازی سایت، سرمایه گذاری شما در این بخش را به هدر می دهد.

صبحت هایی از این دست زیاد می شنوم که “من سایتم رو سئوکردم ولی نمی دونم چرا هیچ اتفاقی نمی افته!” یا “سایتم رو خیلی خوب سئو کردم ولی چند روزیه از نتایج گوگل محو شدم!”

الگوریتم های پیچیده گوگل یک راز است، ولی متخصصان سئو یا سئو کاران سایت بر اساس تجربه، آزمون و خطا بیش از 205 فاکتور و سیگنال سئو که بر نتایج گوگل تاثیرگذار هستند را معرفی کرده اند. البته با آپدیت الگوریتم های گوگل اثرگذاری هر کدام از این فاکتورها تغییر می کند. از معروفترین الگوریتم های گوگل می توان به الگوریتم پاندا ، الگوریتم مرغ مگس خوار ، گوگل پنگوئن و رنک برین اشاره کرد البته حتی اثرگذاری این فاکتورها در زبان فارسی با انگلیسی تفاوت می کند. به صورت کلی میتوان بهینه سازی سایت را به دو بخش سئودرونی سایت “On-Site SEO و سئوبرونی سایت “Off-Site SEO تقیسم کرد و البته عموماً متخصصان بهینه سازی وب سایت ( سئوکار ) براساس تجربه و بازدهی پروژه (نسبت هزینه به زمان) تنها بخشی از این فاکتورهای بهینه سازی وب را اجرا می کنند.

سئو چیست و چرا سئو سایت مهم است؟ - سئو داخلی سئو درونی سایت
برخی از پارامتر‌های سئو داخلی که شامل توضیحات، تگ‌های H1، فرا تگ‌ها، کلیدواژه‌ها، جایگزاری کلیدواژه‌ها، چگالی کلیدواژه‌ها، صفحه‌بندی، تگ‌های Alt و…)

فاکتورهای سئو درون سایتی یا سئو داخلی (On-Site SEO)

سئو داخلی شامل تمامی فاکتورهایی است که از منظر تکنیکی، فنی و محتوایی و بر اساس استاندارد تعیین شده بر روی وب سایت شما  اجرا می شود. رعایت این نکات در خصوص بهینه سازی سایت داخلی ضروری است و باعث بهبود عملکرد وب سایت و افزایش رتبه شما در گوگل می شود. بخشی از فاکتورهای سئوخارجی شامل :

  • طراحی واکنشگرا (Responsive)
  • سرعت بارگزاری سایت
  • کیفیت محتوای سایت
  • طراحی UI / UX مناسب
  • افزایش امنیت سایت با پروتکل HTTPS
  • انتخاب عنوان، و متاتگ های مناسب
  • انتخاب عنوان ها و زیر عنوان های مناسب
  • ساختار لینک داخلی
  • ساختار فنی سایت HTML به صورت استاندارد
  • ساختار URL استاندارد
  • بهینه سازی حجم تصاویر و استفاده از تگ ALT
  •  
فاکتورهای سئو درون سایتی یا سئو داخلی

فاکتورهای سئو برون سایتی یا سئو خارجی (Off-Site SEO)

سئو خارجی به فعالیت هایی که خارج از سایت جهت بهبود رتبه سایت در گوگل صورت می گیرید، گفته میشود. این فعالیت ها شامل لینک سازی یا لینک بیلدینگ (Link Building) و فعالیت در شبکه های اجتماعی می شود. در بهینه سازی کلمات کلیدی و عبارت های پر رقابت عموما از این روشها استفاده می شود. نکات ریز و درشتی در این زمینه وجود دارد که در مقالات آینده بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.

از تکنیک های سئو بیشتر بدانیم

تکنیک های سئوسایت براساس دانش، تجربه سئو کار و بودجه پروژه متفاوت است، در اصل شامل این تکنیک ها شامل اجرای سئوخارجی و سئوداخلی با روشهای متفاوت انجام می شود. این تکنیک ها به دو دسته اصلی تقسیم می شود.

سئو کلاه سفید

شامل کلیه تکنیک ها و روشهای استانداردی است که با توجه به آپدیت و اطلاعیه های گوگل موجب جریمه نمی شوند.

سئو کلاه سیاه

شامل اجرای سئوخارجی و سئوداخلی با استفاده از تقلب و گول زدن موتورهای جستجو را می گویند. که با توجه آپدیت الگوریتمهای گوگل در سالیان اخیر خیلی از روشهای آن عملا منسوخ شده است و اجرای آن در بیشتر موارد موجب جریمه و خشم گوگل یا اصطلاح پنالتی گوگل خواهد شد.

سئوکاران حرفه ای اصولا براساس سئوکلاه سفید فعالیت های بهینه سازی سایت را انجام می دهند ولی در بازار داغ رقابت سئوگوگل، گاهی از سئو کلاه سیاه هم استفاده می کنند که به سبک استفاده از این دو تکنیک، سئوکلاه خاکستری گفته می شود.

معرفی مهمترین ابزارهای سئو

مهمترین ابزارهای سئو عموما به صورت تجاری عرضه می شوند، البته تحلیل صحیح و استفاده درست از آن مهمتر از داشتن این ابزارها است، در این بخش معروفترین ابزارهای بهینه سازی سایت را معرفی خواهیم کرد:

ابزارهای آنالیز سئو داخلی سایت OnPage SEO Tool

Screaming Frog: این ابزار کل وب سایت شما را بررسی و از نظر ایرادات سئو ساختاری به شما گزارش می دهد، شاید مهمترین موارد آن لینک های شکسته، لینک های اضافی با محتوای بی کیفیت، حجم کلمات صفحه و …  است. اسکرمینگ فراگ بررسی 200 لینک وب سایت را به صورت رایگان انجام می دهد.

WebSite Auditor: این ابزار هم مشابه Screaming Frog به آنالیزسئو می پردازد، البته از نظر ظاهری و امکانات بسیار بهتر است، شاید مهمترین اشکال این نرم افزار، کند شدن سیستم برای آنالیز وب سایت ها بسیار بزرگ است.

وب سایت های MozAhrefs و Woorank نیز این تحلیلهای بهینه سازی سایت را ارائه می دهند. البته ارزشگذاری فاکتورهای سئو داخلی در هر کدام از این نرم افزارهای آنالیز سئو داخلی سایت متفاوت است.

ابزارهای استراتژی کلمات کلیدی در سئو

نخستین ابزار رایگان بهینه سازی سایت و یکی از قدیمی ترین و بهترین های تعیین کلمات کلیدی مهم برای یک وب سایت Keyword Planner گوگل است، یک ابزارسئو رایگان دیگر که شاید باورتان نشود، الکسا است که میتوانید ببینید به صورت تقریبی رقبا در چه کلماتی بازدید مناسب دارند. keywordtool.io و Ahrefs برای زبان فارسی نیز گزینه های تجاری خوبی هستند.

ابزارهای تحلیل سئو خارجی و بک لینک های رقبا

پس از تست و آزمایش های بسیار چهار ابزار تجاری را می توان نام برد. Ahrefs ، MOZ , Majestic SEO و به تازگی الکسا است.

آنالیز، آنالیز و آنالیز!

شما بعنوان فردی که می خواهید بهینه سازی سایتی را برعهده بگیرید، باید بتوانید تحلیل درستی از تغییرات الگوریتم ها داشته باشید و بتوانید نتایج یک کمپین سئو سایت موفق، را آنالیز کنید و در صورت نیاز به اصلاح دوباره و بهینه سازی وب سایت بپردازید. استفاده از ابزار آنالیز سئو سریعترین و بهترین روش برای بررسی نتایج است که از جمله ضروری ترین آنها می توان به گوگل وبمستر و گوگل آنالیتکس اشاره کرد.

امیدوارم از مطالعه سئو چیست لذت برده باشید و در مقالات آینده به معرفی بهترین ابزارهای سئو، آموزش روش های لینکسازی، تکنیک های سئو کلاه سفید متناسب با زبان فارسی در ایران می پردازیم.

منبع: بیلاود مارکتینگ/

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.