distributed systems

distributed systems

سیستم های توزیعی، یکی از حوزه های علوم کامپیوتری است که با سرعت زیادی به پیش می رود و تغییر می کند. از آغاز دوران کامپیوترهای امروزی تا دهه 80 میلادی کامپیوترها هم بزرگ بودند و هم گران. اما پیشرفت در فناوری ریزپردازنده ها و پیدایش شبکه های کامپیوتری باعث شد که هزاران ماشین به هم متصل شوند و به تبادل اطلاعات بپردازند. امروزه از کنار هم قرار دادن سیستم های محاسباتی متشکل از تعداد زیادی کامپیوتر که به وسیله یک شبکه کامپیوتری پرسرعت به هم متصل شده باشند، سیستم های توزیعی را به وجود می آورند.

سیستم توزیعی در واقع مجموعه ای از کامپیوترهای مستقل است که برای کاربران خود مانند یک سیستم منسجم و منفرد به نظر می رسد. این درس هم اکنون در کلیه دانشگاه های کشور با عنوان سیستم عامل پیشرفته ارائه می گردد. امروزه با توجه به حجم وسیعی از اطلاعات و نیاز به پردازش آن ها، نیاز به کامپیوترهایی با قدرت پردازشی بالا کاملا احساس می شود. از سویی دیگر تبادل اطلاعات یکی از مهم ترین نیازهای امروزه است.

سیستم های توزیعی یکی از بهترین راه حل ها در جهت رسیدن به هدف فوق است که با قرار دادن سیستم های کامپیوتری در بستر شبکه می توان توان پردازشی بالایی به وجود آورد که پیچیدگی و سازماندهی آن ها کاملا از دید کاربران مخفی بوده و علاوه بر آن، دسترس پذیر بودن منابع و مقیاس پذیری را برای ما به ارمغان می آورد. سیستم های توزیعی به دلیل گسترش نسبتا آسان آن ها، در دسترس بودن همیشگی آن ها، قابلیت اطمینان و سرعت بالای اجرای برنامه ها به خصوص برنامه های چندنخی (موازی)، از اهمیت ویژه ای برخوردارند

 

1         تعریف سیستم توزیعی :

مجموعه ای از سیستم های مستقل و خود مختار که از دید کاربرانش یک سیستم منفرد و منسجم به نظر میرسد . یعنی سیستم هایی که در یک شبکه توزیع شده است ولی این توزیع و گستردگی از دید کاربرانش مخفی است و کاربر فکر میکند با یک سیستم محلی سرو کار دارد . هر سیستم ، سیستم عامل و پلتفرم خودش را دارد .

1.1        اهداف سیستم های توزیعی :

Making resource access ، distribute transparency،openness،scalability

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.