دفتر کمیساریای اطلاعات انگلیس مجوز استفادهی نیروهای پلیس از فناوری تشخیص چهرهی آنی در فضای عمومی بدون کسب رضایت از افراد را به چالش کشیده است.
دفتر کمیساریای اطلاعات انگلیس موافقت حکم دیوان عالی مبنیبر مجوز استفاده از فناوری تشخیص چهرهی آنی در فضای عمومی را به چالش کشیده است. بهگفتهی دفتر کمیساریای اطلاعات انگلیس (ICO)، اگر نیروهای پلیس خواهان استفاده از فناوری تشخیص چهرهی آنی (Live Facial Recognition) در فضای عمومی جامعه هستند، باید براساس قانونی خاص عمل کنند. الیزابت دنهم، کمیسر دفتر کمیساریای اطلاعات انگلیس، بهتازگی در پاسخ به حكم اخیر دادگاه عالی كه پلیس ولز جنوبی با بهکارگیری فناوری تشخیص چهره در فضای عمومی حقوق بشر یا قانون انگلیس را نقض نکرده است، دیدگاه خود را دربارهی استفاده پلیس از فناوری تشخیص چهرهی آنی در فضای عمومی منتشر کرده است.
کمیسر دنهم معتقد است استفاده از فناوری تشخیص چهره باید به موقعیتهای هدفمند خاصی محدود شود که با محدودیت زمانی به آنها داده میشود، نه اینکه استفاده از فناوری اینچنینی برای همیشه و نامحدود دردسترس همهی اعضا باشد. او با اشاره به تصمیم دیوان عالی گفت:
مجوز استفاده و دردسترس قراردادن این سیستم [فناوری تشخیص چهرهی آنی] نباید بهآسانی و سهولت مجوز پتو برای نیروهای پلیس در هر شرایطی باشد.
لازم به ذکر است که تشخیص چهره و شناسایی چهره توسط کامپیوتر بوسیله مدل های هوش مصنوعی پیاده سازی میشود که در مقاله های سایت پارسیس بطور کامل به هوش مصنوعی و اطلاعات تکمیلی دیگر پرداخته شده است.
این پرونده دربارهی استفادهی پلیس از فیدهای دوربین مداربسته آنی (Live CCTV) برای استخراج اطلاعات بیومتریک تشخیص چهرهی افراد و مطابقت آن با فهرست تحتتعقیب افراد مدنظر خود است. محاکمات گستردهای درزمینهی استفادهی پلیس ولز جنوبی و سرویس پلیس متروپولیتن (Met) از فناوری تشخیص چهره بهدلیل بهمخاطرهانداختن امنیت عمومی و تحتالشعاع قراردادن مردمی صورت گرفته است که از آیندهی جهانی دیستوپیایی (Dystopian) یا ویرانشهری ایجادشده بهواسطهی نظارت جمعی شناسایی خودکار میترسند.
دفتر کمیساریای اطلاعات انگلیس در ماه اوت تحقیقاتی دربارهی استفاده از دوربینهای نظارت بر ردیابی مسافران و رهگذران در لندن آغاز کرده است. برایناساس، کمیسر دنهم، نگرانیهایی دربارهی شناسایی افراد در سطح عمومی بدون کسب رضایت فردی آنها مطرح کرده است. دوربینهای مداربسته باعث ناراحتی برخی افراد میشوند؛ اما تکنولوژیای که بهطور خودکار افراد را شناسایی میکند، سؤالات جدیدی برای حفظ حریم خصوصی در فضاهای عمومی ایجاد خواهد کرد. در کریسمس گذشته، سرویس پلیس متروپولیتن در لندن آزمایش فناوری تشخیص چهرهی آنی خریداران را آغاز کرده است.
دنهم بیان کرد فناوری تشخیص چهرهی آنی تغییر درخورتوجهی در تکنیکهای پلیس بوده که نگرانیهای جدیای بهوجود خواهد آورد. او افزود:
پیشازاین، هرگز با فناوریهایی با چنین ظرفیت تهاجمی گستردهای مواجه نشده بودیم. نتایج حاصل از این تحقیقات نگرانیهای جدیای دربارهی استفاده از فناوریهایی ایجاد خواهد کرد که به حجم عظیمی از اطلاعات شخصی حساس متکی است.
دنهم معتقد است بریتانیا بهدلیل ناکامی در قوانین فعلی برای مدیریت خطرهای ناشی از چنین فناوریای، به «آییننامه عملی و الزامآور» برای استقرار فناوری تشخیص چهرهی آنی نیاز دارد. بنابراین، نهاد نظارتی حریم خصوصی ایدههای آییننامهی عملی را با سازمانهای نظارت بریتانیا ازجمله سازمانهای پلیس و دفترخانه و کمیساریای قدرتهای تحقیقاتی (Investigatory Powers Commissioner) در پیش خواهد گرفت.
دنهم چنین استدلال کرد باید برای استفادهی پلیس از فناوری تشخیص چهرهی آنی، آستانهی «ضرورت جدی» تعیین کرد و مناسببودن استفاده از فناوری اینچنینی را نیز در آن شرایط در نظر گرفت. او معتقد است تحقق استفاده از این فناوری در عملیاتهای كوچک بسیار محتملتر خواهد بود؛ مانند زمانیکه پلیس اطلاعات خاصی مبنیبر حضور احتمالی مظنونان در زمان و مکان خاصی دارند یا در فرودگاهها که فناوری تشخیص چهرهی آنی از «اقدامات امنیتی متناسب» پشتیبانی میکند. بهراستی آیا باید فناوری تشخیص چهره را پذیرفت یا از آن واهمه داشت؟